Kirkebygden Aktivitetspark

Den splitter nye aktivitetsparken på Kirkebygden barne- og ungdomsskole (Kibus) ble nylig åpnet.

 

Går dere med tanke om ny treningspark/lekeplass, ta kontakt med Hilde Gulbrandsen på mobil 97032501.

Tekst og bilder gjengitt fra avisartikkel i Enebakk Avis.

Det foregikk på høytidelig vis med takketaler og blomsteroverrekkelser og snorklipping, foran ganske mange frammøtte. Barn og foresatte på barnetrinnet var invitert, i tillegg var flere politikere til stede, blant dem avtroppende ordfører Øystein Slette, samt representanter for kommuneadministrasjon, skoleledelse og leverandøren av anlegget, Aktiv Lek AS.

Turnstengene tilbake

Barna var selvsagt i full aktivitet med å prøve apparatene lenge før snora ble klippet. Men det hadde sikkert mange gjort allerede, for nærmiljøanlegget, som det formelt heter, har stått ferdig siden høstferien.

– Har dere savnet noe sånt som dette? spurte vi sjetteklassingene Lily Fossum, Lone Elise Langbakke og Natalie Nordengen. Som før de svarte ivret etter å fortelle at de for lengst har prøvd alle apparatene!

– Ja, for det har vært veldig tomt her, sa Lone Elise.

– De har tatt bort de blå «boing boing’ene» som vi hoppet på. De brukte vi hele tiden. Vi er glade for at vi har fått sånne turnstenger igjen, for det har vi hatt før, men de ble borte, sa Lily.

– Kommer du til å bruke parken her, Natalie?

Ja, veldig fint med så mange ting, at det er plass til alle. Det ble ganske stort. Det er fint at det er så mye at man kan gjøre ting i rekkefølge og være i aktivitet hele tiden.

– Natalie

– Vi bruker dette i hvert friminutt, fastslo Lily.

– Ja, det er gøy å komme ut i friminuttene, la Natalie til.

– Det er litt utfordrende også, med litt nye ting vi må lære oss, sa Natalie til slutt, før de gikk for å bli fotografert i turnstengene.

Resultat av godt samarbeid

Det har lenge vært engasjement for å gjøre noe med uteområdene, sa FAU-leder Emil Moberg til de frammøtte. Fra de fikk hyggelig melding om midler – 300.000 kroner – fra Sparebankstiftelsen DNB i mai gikk det bare fem måneder før anlegget sto ferdig.

– Parken har blitt flott. Vi håper den blir brukt av idrettsforeningen og andre også, sa han, og dro en kortversjon av prosessen: Foreldrene søkte Sparebankstiftelsen, fikk støtte, inngikk samarbeid med kommunen, som på kort tid laget plan for spillemiddelsøknad og en

politisk sak for formannskapet, som rakk å behandle og godkjenne tiltaket i visshet om spillemiddelgodkjenning. Og Aktiv Lek AS svingte seg rundt på kort varsel. Aktivitetsparken er resultatet av vilje og fint, stort og raskt samarbeid av alle involverte, understreket Moberg.

Samlingsplass for alle

Kostnaden for anlegget er beregnet til i alt 607.000 kroner, finansiert ved spillemiddeltilskudd kr 300.000 og samme beløp fra Sparebankstiftelsen DNB. I samarbeidet med kommunen ble det bestemt at FAU skulle velge ut noe for de yngre, forklarte Moberg for Enebakk Avis.

– Anlegget skal være aktivitetsfremmende, lek ved fysisk aktivitet, lek og moro og trening for hele lokalbefolkningen, sa han.

Balanse og styrke

Tore Anshus i Aktiv Lek AS forklarte nærmere hva leken i apparatene bygger på:

– En treningspark er lagt opp med ulike utfordringer. Balanse, motorikk, styrke, spenst i ulike elementer gjennom løypa fra start til mål. Det er en plan gjennom løypa for trening for hele kroppen. Denne typen parker er veldig bra for mental trening også, gjennom mestring og mestringsfølelse, sa han.

Variert

Gro Grinde har tre barn på Kibus. To var her på park-åpningen, og blant de siste som gikk hjem.

– Jeg synes det ble kjempefint. Bra at det er såpass mye forskjellig, med noe som alle kan få til. Og at det er så variert at ungene vil bruke det over lang tid, sa Gro.

Broen

At sønnen Kristian (9) hadde det moro var lett å se.

– Hva synes du om lekeparken her?

– Jeg synes den er skikkelig fin. Mye finere enn den gamle!

– Har du et favorittapparat?

– Ja, broen, eller togskinnene, sa Kristian.

– Vil du se hvor mye jeg har øvd på dem?

Noen sekunder og et par bilder senere var «broen» forsert, uten feilsteg, av en smilende gutt.

Bestill en gratis og
uforpliktende befaring!

Vi kommer gjerne ut til deg for en uforpliktende befaring. Fyll ut skjema så kontakter vi deg.