Vestfossen Skole

Vestfossen skole

En fantastisk aktivitetspark for store og små

I mai i år var det offisiell åpning av en helt ny aktivitetspark ved Vestfossen barneskole og Vestfossen ungdomskole. ­– Vi er strålende fornøyd med det nye leke- og aktivitetsområdet. Det har rett og slett blitt helt fantastisk, sier Kai Solberg, rektor ved Vestfossen barneskole.

Skoleområdet som er rustet opp for nærmere fire millioner kroner var nedslitt, og barn og unge i området har lenge ønsket seg denne oppgraderingen. Den nye aktivitetsparken består nå blant annet av en betongskatepark, styrkepark, ballbinge, klatrepyramide på åtte meter, hinderløype, vipper og husker.

– Her finnes det aktiviteter for alle aldersgrupper, og vi ser at parken har blitt et viktig samlingssted for folk i nærmiljøet også utenfor skoletiden. Det er svært gledelig å se at anlegget har blitt så godt mottatt, sier Solberg.

Godt samarbeid

Aktiv Lek AS vant anbudet om oppdraget i Vestfossen i fjor sommer, og rektoren skryter av samarbeidet.

– Vi har hatt et svært godt samarbeid med Aktiv Lek fra første dag. Vi hadde ønsker fra vår side som både skoleelevene og lærerne hadde kommet med, og Aktiv Lek kom med gode forslag for å få laget en optimal kombinasjon av aktiviteter i den nye parken.

– Hvordan reagerte barna da de fikk teste parken første gang?

– Det var stor glede og brede smil! De har lenge ønsket seg et nytt uteområde i skolegården for lek og moro. Det er derfor svært hyggelig å se at parken virkelig har falt i smak, og at den bidrar til økt fysisk aktivitet både i skoletiden og på fritiden.

Det var stort oppmøte da aktivitetsparken ble høytidelig åpnet av ordfører Ann Fjerdingstad den 29. mai. I tillegg til taler og underholdning, var en DJ på plass for å gjøre virkelig stas på det nye skoleområdet.

Det er flere som har gått sammen for å realisere aktivitetsparken. I tillegg til Øvre Eiker kommune har Sparebankstiftelsen DNB, Sanitetskvinnene i Vestfossen, Vestfossen idrettsforening og FAU ved begge skolene bidratt både praktisk og økonomisk. Spillemidler har også vært viktig i finansieringen av anlegget.

  • Unikt
  • Solid
  • God kvalitet

Bestill en gratis og
uforpliktende befaring!

Vi kommer gjerne ut til deg for en uforpliktende befaring. Fyll ut skjema så kontakter vi deg.